dinsdag 1 december 2009

Erasmus Universiteit biedt beste opleiding international business

De Erasmus Universiteit scoort bij de opleidingen international business en bedrijfskunde het hoogst bij studenten en hoogleraren. Dit blijkt uit een in opdracht van Elsevier uitgevoerde beoordeling van 48 opleidingen, waaronder ook de university colleges. Het is dit jaar de vijftiende keer dat het onderzoek is uitgevoerd.

Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg, wiskunde aan de Universiteit Leiden en sociale geografie en planologie aan de Universiteit Utrecht behoren eveneens tot de winnaars. Over de hele linie gezien tellen de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Leiden de meest tevreden studenten: van deze universiteiten hebben acht opleidingen het hoogste cijfer gekregen. Hoogleraren vinden dit jaar wederom de Universiteit Utrecht de beste universiteit. Deze staat met tien opleidingen bovenaan de lijst.

Doordat niet alle universiteiten evenveel opleidingen bieden, zijn ze niet zomaar met elkaar te vergelijken. Ze zijn daarom verdeeld in drie groepen: brede, technische en specialistische universiteiten. De beste brede universiteit is de Universiteit Utecht, de beste technische universiteiten zijn Delft en Eindhoven (gedeelde eerste plaats) en de beste specialistische universiteit is de Universiteit van Tilburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten