dinsdag 1 december 2009

Buro Vijn b.v.

Buro Vijn b.v. is een adviesbureau op het gebied van de ruimtelijke inrichting. Die aanduiding omvat het brede werkveld van ruimtelijke ordening, stedenbouw, volkshuisvesting, herstructurering, revitalisering en recreatie. Het bureau is ontstaan uit een opsplitsing van het architectenbureau Vegter en Vijn in een bouwkundige en een stedenbouwkundige component aan het eind van de jaren ‘60. Als zelfstandig adviesbureau bestaat Buro Vijn dan ook al 40 jaar.

In februari 2008 bundelden Buro Vijn en de adviesbureaus RBOI-Rotterdam en RBOI-Middelburg hun krachten. RBOI en Buro Vijn werken vanuit de drie vestigin­gen met 175 enthousiaste professionals aan een duurzame inrichting van Nederland. Gezamenlijk zijn Buro Vijn en RBOI adviseur van ruim 200 gemeen­ten en vele marktpartijen.

Buro Vijn telt momenteel ruim 45 medewerkers, verdeeld over vier teams, te weten Ruimtelijk Advies, Juridisch Advies, Stedenbouwkundig Ontwerp en Geo-informatie en Visualisatie. De dagelijkse leiding van de projecten is in handen van de directie en de senioradviseurs/projectleiders, die de vaste externe contacten onderhouden. Binnen het bureau vindt ondersteuning plaats door de afdeling Bureauondersteuning.

Producten en diensten
Vanuit de vier teams wordt de basis gelegd voor visies, plannen, onderzoek en beleidsadviezen. Tot onze producten en diensten horen onder meer:

* structuurvisies;
* bestemmingsplannen;
* ruimtelijke onderbouwingen en projectbesluiten;
* implementatie digitale ruimtelijke instrumenten;
* stedenbouwkundige plannen en visies;
* (her)inrichtings- en verkavelingsplannen;
* welstandnota's;
* (distributie-)planologisch onderzoek;
* (economische en planologische) haalbaarheidsstudies;
* woonplannen;
* recreatieve en toeristische visies;
* herstructurerings- en revitaliseringsplannen;
* adviezen ruimtelijke procedures;
* exploitatieplannen.

Meer informatie over de producten en diensten is te vinden onder de knop "producten en diensten", daarbij zijn referentieprojecten te vinden.

Bedrijfsdoelstellingen
Buro Vijn is een commercieel adviesbureau, dat als doelstelling heeft om haar dienstverlening volgens het principe van "full service" (totaalleverancier) vorm te geven. Dit houdt in dat opdrachtgevers voor alle producten op het gebied van stedenbouw en ruimtelijke ordening bij het bureau terecht kunnen. De expertise van het bureau strekt zich daarbij uit over alle fasen van het beleidsproces, dus zowel over de beleidsvoorbereiding / -ontwikkeling, als over de vaststelling / procedurele begeleiding en de uitvoering (vergunningverlening / handhaving).

Dit heeft als groot voordeel dat de ervaringen, die in de ene fase van het beleidsproces worden opgedaan, kunnen worden gebruikt als input voor advisering ten aanzien van andere fasen. Op die manier proberen wij onze dienstverlening en producten steeds te optimaliseren.

Bedrijfsfilosofie
Behalve via het principe van totaalleverancier onderscheidt Buro Vijn zich door het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. Die kwaliteit wordt onder andere nagestreefd door bij de productontwikkeling steeds te streven naar nieuwe inzichten en toepassingmogelijkheden. Kernbegrippen bij de dienstverlening zijn:

* inhoudelijke deskundigheid en kwaliteit;
* toepassingsgericht;
* innovatief;
* actief;

Digitalisering
Buro Vijn is landelijk bekend om haar kennis en ervaringen op het gebied van de digitalisering. Het bureau maakt al jaren digitale bestemmingsplannen en heeft een actieve bijdrage geleverd aan de thans in de Wet ruimteljke ordening (Wro) en Besluit ruimtelijke ordening (Bro) opgenomen digitalisering. Het bureau heeft ook meegewerkt aan de Regeling standaarden ruimtelijke ordening (Rsro). Het bureau is in staat om alle ruimtelijke instrumenten digitaal te maken. Dus bijvoorbeeld niet alleen het bestemmingsplan, maar bijvoorbeeld ook de structuurvisie of het projectbesluit. Tevens kan het bureau alle andere werkzaamheden in het kader van de digitalisering verrichten: dat wil zeggen het vastleggen, het vaststellen, het beschikbaar maken en het raadpleegbaar maken. Buro Vijn kan u volledig ondersteunen bij de per 1 januari 2010 verplichte digitalisering.

Buro Vijn - adviseurs voor ruimtelijke ordening en stedebouw
Postbus 81
9062 ZJ OENKERK
Telefoon: 058-2562525
Fax: 058-2564040
Email: info@burovijn.nl
Website: www.burovijn.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten