dinsdag 1 december 2009

BVR

BVR is een adviesbureau voor ruimtelijke vraagstukken. Onze werkzaamheden variëren van integrale en strategische toekomstvisies tot concrete gebiedsgerichte ontwerpen,­ voorzien van een realisatie- of ontwikkelingsstrategie. BVR verknoopt inhoud met proces,­ benadert de ruimtelijke ordening integraal,­ werkt door de schalen heen en bewijst haar kracht door het blootleggen van ruimtelijk programmatische kansen. We werken aan draagvlak, ontvlechten problemen en zijn in staat dichtgetimmerde stellingen en opvattingen open te breken. Door een enthousiasmerende aanpak en het voorleggen van inspirerende oplossingsrichtingen zijn wij in staat vastgelopen processen vlot te trekken en complexe ruimtelijke opgaven in Nederland tot een voor alle betrokken partijen uitstekend resultaat te brengen.

Ambitie

BVR streeft naar het maken van doortimmerde en slimme ruimtelijke plannen en ontwikkelingsstrategieën. Hiermee helpen wij opdrachtgevers hun ambities te verwezenlijken. Ons doel is dat onze concepten daadwerkelijk uitgevoerd worden of dat de plannen op z’n minst als vliegwiel fungeren voor de totale planontwikkeling. Onze kracht zit in de wisselwerking tussen inhoud, proces, ontwerp en realisatie.

Kernactiviteiten en opdrachtgevers

Op ons bureau wordt vanuit brede kennis van ruimtelijke ordening gewerkt aan complexe vraagstukken op het gebied van stedelijke ontwikkeling en gebiedsontwikkeling. We werken op alle schaalniveaus. Het opdrachtenpakket van BVR is veelzijdig: we maken integrale toekomstvisies, masterplannen, studies, concrete ontwerpen, strategische visies en adviezen. Projecten die worden geleid door BVR zijn altijd geworteld in de organisatie en omgeving van de opdrachtgever. Dit leidt tot realistische en tegelijkertijd ambitieuze voorstellen.
Onze opdrachtgevers zijn uiteenlopend; ze zijn afkomstig uit zowel de publieke sector (rijksoverheid, provincies, regio’s en gemeenten) als de private sector (marktpartijen en maatschappelijke organisaties). Vaak zijn het combinaties daarvan. Belangrijk onderdeel van ons werk is het initiëren en organiseren van samenwerkingsverbanden tussen verschillende partijen, met veelal diverse - soms diametraal tegengestelde - belangen en wensen. Wij zijn bruggenbouwers, dwars door schaalniveaus en partijen heen.

Visie en aanpak

BVR komt vaak aan tafel bij opdrachtgevers die het lastig vinden om hun plannen te realiseren of hun ambities te benoemen. Hoewel het verleidelijk is, gaan we niet altijd direct oplossingsgericht te werk. Ervaring leert dat het beter is om veel energie te stoppen in het achterhalen van de oorsprong van de problemen. We willen – in samenspraak - eerst inzichtelijk maken wat het krachtenveld is, welke cultuurverschillen er zijn en welke belangen en ambities er spelen. Vanuit een grondige analyse van ‘het probleem’ zoeken wij samen naar draagvlak en bondgenoten. BVR gebruikt het ruimtelijk ontwerp om partijen te binden en de kansen van de locatie te onderzoeken.
Ingewikkelde processen met vaak een hoog abstractieniveau vereisen een groot inschattingsvermogen wat op korte en lange termijn allemaal wordt beïnvloed. BVR probeert ‘over de horizon’ te kijken en een gezamenlijk gevoel van urgentie te creëren. Dat doen we door de verschillende doelen en wensen creatief te combineren, efficiënt om te gaan met de ruimte, te zorgen voor optimale bereikbaarheid en door een realistische ontwikkelingsstrategie te formuleren. Wij zijn een luisterend oor, interpreteren en kneden de informatie die ons wordt aangereikt. Dat leidt vaak tot verrassende oplossingen, omdat het inzicht pas ontstaat als iedereen over zijn eigen deelgebied heen kijkt. Zo nodig bieden wij ook alternatieve scenario’s aan. BVR voorziet plannen van een uitvoeringsstrategie en organiseert, wanneer gewenst, de samenwerking tussen en met marktpartijen. Soms adviseren wij om marktpartijen al in een vroeg stadium bij de planontwikkeling te betrekken. BVR zet in op meerwaarde voor alle betrokken partijen.

BVR adviseurs ruimtelijke ontwikkeling 
Veerhaven 7
3016 CJ ROTTERDAM
Telefoon: 010-2251410
Fax: 010-2251614
Email: info@bvr.nl
Website: www.bvr.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten