dinsdag 1 december 2009

BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs heeft geen standaard procedures en beproefde concepten. Want elke vraag is anders. Elke opdrachtgever is anders. En elke plek heeft zijn eigen geschiedenis.
Samenwerken met BügelHajema Adviseurs begint met kijken, onderzoeken, nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van de plek. Hoe is deze plek ontstaan? Waarom is het zo en niet anders? Welke kwaliteiten zijn zichtbaar? En welke zijn verborgen geraakt? Welke ideeën passen bij deze plek? Vooral vragen stellen dus. Oplossingen komen dan vanzelf.
Wie kiest voor BügelHajema Adviseurs moet bereid zijn zich te laten verrassen. Gebaande paden te verlaten. In een wereld die gelijkvormiger wordt, zijn mensen op zoek naar een eigen culturele identiteit, van de eigen streek, stad of dorp. Naast de wereldtaal bloeit het dialect. De eigen identiteit fysiek gestalte geven, dat is waar BügelHajema Adviseurs u bij wil helpen.
Inhoudelijk kiezen wij voor het avontuur. Maar zakelijk houden wij daar niet van. Elk creatief proces begint bij BügelHajema Adviseurs met heldere afspraken over planning, verantwoordelijkheden en budget.
Werkvelden
BügelHajema Adviseurs is een allround adviesbureau voor ruimtelijke ordening en milieu. BügelHajema Adviseurs onderscheidt de volgende werkgebieden:

Planologie
“De toekomst bedenken. Niet de toekomst van morgen of overmorgen, maar die van volgend jaar, het volgend decennium of zelfs de volgende eeuw”.

Stedenbouw
“De mondialisering werkt gelijkvormigheid in de hand, binnensteden, woonwijken en landschappen gaan steeds meer op elkaar lijken. Maar tegelijk zijn mensen op zoek naar een eigen culturele identiteit, van de eigen streek, stad of dorp”
Landschapsinrichting
“Nederland een beetje mooier maken. En plezieriger, veiliger, groener, gezonder. Plekken creëren waar mensen thuis zijn en zich mee verbonden voelen”.

Milieu en ecologie
“Werken aan de woon-, werk- en leefomgeving van de toekomst. Dat is ook de groene wereld om ons heen. Met respect voor wat het was, wat is en wat blijven moet.Duurzaamheid is onze leidraad”.

Verkeer
“Eigentijdse oplossingen inpassen in de historische, landelijke of stedelijke omgeving. Techniek en ontwerp als bondgenoten van bereikbaarheid en veiligheid”.
Dienstverlening
BügelHajema Adviseurs kent een grote verscheidenheid in typen producten en diensten. Hieronder vindt u de meest voorkomende:

- Bestemmingsplan (digitaal)
- Structuurvisies
- Regiovisies
- Inrichtingsvraagstukken
- Ruimtelijke onderbouwingen
- Verkeersvraagstukken
- Juridische ondersteuning
- MER’s en SMB’s
- Ecologisch onderzoek
- Landschappelijke plannen
- Digitale inventarisatie
- Kadernota’s buitengebied

U kunt voor alle facetten binnen de genoemde werkvelden bij ons terecht. Kijkt u rustig rond op de website of ga naar “contact” voor meer informatie.

BügelHajema Adviseurs bv
Postbus 274
9400 AG ASSEN
Telefoon: 0592-316206
Fax: 0592-314035
Email: assen@bugelhajema.nl
Website: www.bugelhajema.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten